НАСА финансира лов на извънземни техносигнатури …Астрономите се подготвят да

...
НАСА финансира лов на извънземни техносигнатури …Астрономите се подготвят да
Коментари Харесай

НАСА финансира лов на извънземни техносигнатури

НАСА финансира лов на извънземни техносигнатури …Астрономите се приготвят да търсят в Космоса признаци на софтуерно напреднали извънземни цивилизации (HiddenTruth.site).

 Можем ли да намерим доказателства за извънземна технология?
Можем ли да намерим доказателства за извънземна технология?Новото търсене, което се подхваща като част от съдействието сред Центъра за астрофизика в Харвард (Center for Astrophysics at Harvard) и Университета в Рочестър (University of Rochester), ще се възползва от първия грант, който НАСА в миналото е отпускал, с цел да търси доказателства за техносигнатури.Професор Ави Льоб (Prof Avi Loeb) споделя: “Техносигнатурите са свързани с „ подписите “ на напреднали извънземни технологии, сходни или може би по-сложни от това, което притежаваме.Такива „ подписи “ могат да включват индустриално замърсяване на атмосферата, градски светлини, фотоволтаични кафези (слънчеви панели), мегаструктури или рояци от спътници. “Едно от преимуществата, които това ново проучване ще има пред предходните, е фактът, че през последните няколко години астрономите съумяха да разпознават доста евентуално обитаеми извънзоларни планети.Четете още: Проектът SETI @ Home минава в „ хибернация “Професор Адам Франк (Prof Adam Frank) от Университета в Рочестър споделя:
„ Търсенето на извънземна просветеност (SETI) постоянно е било изправено пред предизвикването да се разбере къде тъкмо да се търси …Към кои звезди да насочваме телескопите си и да търсим сигнали? Сега към този момент знаем къде да търсим. Имаме хиляди екзопланети, в това число планети в обитаемата зона, където може да се образува живот.Играта се промени. “Търсенето ще се концентрира върху два типа техносигнатури и по-специално към слънчеви панели и замърсители.Професор Льоб споделя още:„ Моята вяра е, че употребявайки тази безплатна финансова помощ, ние ще премерим количествено новите способи за проучване на признаци на извънземни софтуерни цивилизации, които са сходни или доста по-напреднали от нашата.Основният въпрос, на който се опитваме да отговорим е: сами ли сме? Но, бих добавил към това: даже и да сме сами сега, били ли сме сами в предишното? ” 
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР