Нарязаните хлябове са популярни сред купувачите. Удобно е, но е

...
Нарязаните хлябове са популярни сред купувачите. Удобно е, но е
Коментари Харесай

Защо не трябва да си купуваме нарязан хляб?

Нарязаните хлябове са известни измежду купувачите. Удобно е, само че е по-добре да не купувате подобен самун, сочат диетолозите.

На първо място, нарязаният самун е маркетингов трик. Хората обичат да купуват нещо готово, тъй като това ги улеснява. Това се употребява от търговците, само че подобен самун не е по-добър, а и е по-скъп.

Но това не е главната щета. Нарязаният хлябът се скапва по-бързо, защото при нарязването се усилва площта, върху която се образуват плесени. Според диетоложката Олга Алемайкина филийките самун също се обработват с консерванти въз основата на аскорбинова киселина и етилов алкохол. Оказва се, че нарязаният самун е " консервиран " артикул. Така се усилват рисковете за здравето.

Освен това за рязане на самун в индустриален мащаб, ножовете на оборудването се смазват с масло. Така филийките не се слепват и наподобяват спретнати, само че хлябът става още по-вреден за организма.

Ето за какво е по-добре да купувате цялостен самун, който се подготвя в пекарна и има къс период на валидност.

Експертите поучават още хлябът да се съхранява в хартия или завит в забрадка. Така се предотвратява плесенясването и хлябът остава мек за дълго време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР