Нарвалите са невероятни животни. Тези странни създания са от вида

...
Нарвалите са невероятни животни. Тези странни създания са от вида
Коментари Харесай

Нарвалите виждат като никое друго животно на Земята

Нарвалите са невероятни животни. Тези странни създания са от типа на зъбатите китове като мъжките са развили извънредно дълъг кучешки зъб, който минава през горната джука и стои като рог на еднорог.

Екипът на Кристин Леидре е изследвал ехолокационните умения на нарвалите като е сложил звукозаписващи устройства на 11 основни за нарвалите места, покрай Западна Гренландия.

Био-сонарът се употребява от доста типове морски животни, в това число делфините и китовете, с цел да им помогне да се ориентират в мътните дълбини на океана без да напрягат очите си.

Това е изключително значимо за нарвалите (Monodon Monoceros) тъй като, за разлика от множеството типове китове, те прекарват множеството от живота си в рисковите води на Арктика, като живеят под огромни блокове от лед, които не пропущат светлина под водата.

Вместо да се осланят на очите си нарвалите създават кликащи звуци и слушат ехото им, с цел да си изградят визия за обкръжаващата ги среда въз основа на това по какъв начин тези звукови талази се отразяват от близката жертва или канара.

Екипът на Леидре открил, че нарвалите могат да сглобят най-детайлната позната картина на средата с най-висока “резолюция ”, по-висока от тази на всяко друго животно на Земята. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР