Нарушители масово газят закона за движение по пътищата и в

...
Нарушители масово газят закона за движение по пътищата и в
Коментари Харесай

Пловдивски гафове: Как се движим в еднопосочните улички

Нарушители всеобщо газят закона за придвижване по пътищата и в частност разпоредбите за придвижване по еднопосочни улици в Пловдив. Това сподели репортерска инспекция на „ Марица “. Това се случва в разгара на отпускарския сезон, до момента в който пловдивчани всеобщо са на морето или в планината. Сравнително по-лекият трафик в града ни отваря площад за всеки мераклия да наруши наредбите, без да бъде хванат.

Правилата са елементарни и важат за всички - в еднопосочна улица се влиза от едната страна и придвижването върви единствено в едната посока, а паркирането е позволено единствено отдясно, в същата посока. За да бъде всичко по-ясно и образно, се слагат съответните знаци, които обаче малко на брой имат поради.

Трафикът е пъкъл на ул. „ Генерал Данаил Николаев “, където

всеобщо се паркира от двете страни на пътното платно.

Така мястото, което остава за прекосяване, е прекомерно малко даже за по-големите джипове, камо ли за камионите, които всяка заран зареждат комерсиалните обекти в региона. Проблем има и на връзката с бул. „ Васил Априлов “. Там има обособени две ленти - за излизане наляво или надясно. Паркираните в нарушаване действително са оставили единствено една лента, което образува тапи на светофара. За похлупак на всичко постоянно се намира и някой извършител, който да се опита

да се намъкне против знака „ неразрешено влизането “

и целия трафик, в опит да се докопа, без да обикаля, до намиращата се на стотина метра улица „ Захари Стоянов “.

Законът се гази и на локалното платно на бул. „ Христо Ботев “, в региона на Централна гара. Въпреки отпускарския сезон, там работят и живеят доста хора, което прави местата за паркиране много апетитни. Освен това теренът е пощаден и от всеобхватната „ Синя зона “, която лапа града на части. Най-често някой взема решение да влезе против придвижването, в опит да стигне бързо до свободно място. Драмата настъпва, когато някой законопослушен водач изскочи насреща и препречи пътя му. Движението в цялото кварталче против гарата е най-вече по еднопосочни улички. Тъй като правите са къси, водачите всеобщо газят наредбите, тъй като има опция да се измъкнат от нарушаването, без да основат рискова обстановка. Щом изскочи някой обаче, неспазилите наредбите би трябвало

да се връщат на заден с подвита опашка.

Понякога и градската среда оказва помощ на нарушителите да заобиколят разпоредбите. Такъв е казусът с улица „ Константин Фотинов “. При изкачването около лятното кино влизането по нея е неразрешено със знак, който обаче е прикрит и едвам се подава зад листата на близкото дърво. Мнозина въобще не го виждат, а други единствено се възползват от основаната обстановка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР