Нарушеното доверие може да доведе последствия като укриване на информация,

...
Нарушеното доверие може да доведе последствия като укриване на информация,
Коментари Харесай

Юлиан Войнов: Системата, призвана да бди върху държавността, е разграден двор

„ Нарушеното доверие може да докара последици като укриване на информация, пренасяне на съществени активи в задгранични юридически лица и в офшорни зони. Самият факт, че се позволява такова приключване на информация, приказва за равнището на хората, които се занимават с този тип запазване на информация и на системи в държавната администрация “.
Това сподели пред БНР финансистът Юлиан Войнов във връзка хакерската офанзива на системата на Националната организация по приходите.

„ Виждаме, че цялата система, призвана да бди върху държавността и върху защитата на данните, на националната сигурност, е един разграден двор, където всеки с компютърни умения може да влезе и да извлече тази информация, да я употребява. Ако сме неспособни да защитим цифровата информация, ние сме безусловно разкрити пред всеки и сме уязвими от всяка позиция “, добави специалистът.

Той разяснява и тематиката за промяна в данъчната система, препоръчана от КНСБ:

„ Разговорът за данъчната система би трябвало да е непрестанен с главната цел страната да бъде конкурентноспособна на компаниите на открито и да се работи за повишение на благосъстоянието на жителите. Важното е предложенията да бъдат смислени. Трябва да се приказва с съответни планове. Не може да се дебатира единствено едната страна. Данъчната система с изключение на самите ставки има и доста други връзки с стопанската система, с останалите системи – пенсионна, опазване на здравето, обучение. Това е световен и сериозен въпрос “.

Войнов зададе и въпроса - дали само приходите на хората могат да бъдат оправдавани посредством налози и дали бедността е разследване на ниските налози.

„ Нормално е когато имаме ниски налози, да имаме по-висока икономическа интензивност и това да притегля задграничните вложители. Виждаме, че това не се случва “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР