Нарушеният в полза на Русия военно стратегически баланс в Черно

...
Нарушеният в полза на Русия военно стратегически баланс в Черно
Коментари Харесай

Доклад на МО: Нарушеният в полза на Русия баланс в Черно море е дестабилизиращ фактор за България


Нарушеният в интерес на Русия военно стратегически баланс в Черно море е главен дестабилизиращ фактор наоколо до границите на България. „ Основни дестабилизиращи фактори са продължаващото опълчване в Източна Украйна, милитаризацията на нелегално анексирания Крим, нарушеният в интерес на Руската федерация стратегически боен баланс в района и „ замразените “ спорове в Приднестровието, Абхазия и Южна Осетия. Запази се капацитетът за доста военно опълчване, което основава предпоставки за повишение на районната неустойчивост “, се споделя в Доклада за положението на защитата и въоръжените сили 2020, съобщи БГНЕС.

НАТО остава основният дирек на груповата защита. Алиансът резервира основната си роля в архитектурата на европейската сигурност и продължава да бъде поръчител за сигурността и териториалната целокупност на своите членове, в това число и на България.

„ Регионът на Черно море продължи да бъде във фокуса на Алианса и неговите сътрудници. Особено значимо за страната ни е решението за създаване на параметрите на приспособено предно наличие в югоизточната част на Алианса. Тук се включват построяването на многонационална бригада в Румъния и ограниченията за увеличаване на военноморското и военновъздушно наличие на НАТО в района посредством планувано осъществяване на учения и тренировки “, се споделя в отчет а.

Изграждането на районен военноморски координационен център на НАТО в България е част от ограниченията, които ще допринесат за повишение на сигурността.

„ Важни за Черноморския район и страната ни са и ограниченията с защитителен темперамент за гарантиране на сигурността, които засягат цялата зона на отговорност на Алианса. Ключово място в тях има усилването на защитата на въздушното пространство по Източния фланг на НАТО в границите на Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита “, декларират още създателите на отчет а.

В рамките на НАТО Министерството на защитата отдели огромно внимание върху променената среда на сигурност и работи за акомодация към новите провокации. А те на първо място са свързани с влошаващата се стратегическа среда, което е резултат от повишените нападателни дейности на Русия и Китай.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР