Нарушения на щитовидната жлеза – ако забележите някой от тези

...
Нарушения на щитовидната жлеза – ако забележите някой от тези
Коментари Харесай

Симптоми при проблеми с щитовидната жлеза

Нарушения на щитовидната жлеза – в случай че забележите някой от тези 15 признака, свържете се с доктор. Обърнете внимание на следните промени!

Внезапни промени в тежестта

Необяснима смяна в телесното тегло е един от най-честите признаци на дисфункция на щитовидната жлеза. Може да става въпрос за хипотиреоидизъм. Обратно, в случай че се създават повече хормони на щитовидната жлеза, в сравнение с тялото се нуждае, може да настъпи непредвидена загуба на тегло. Това положение е известно като хипертиреоидизъм, което е по-често срещано.

Чувство на безсилие

Усещането за отмалялост и липса на сила са проблеми, свързани с доста положения, само че те също са свързани с хипотиреоидизъм, нарушаване, което е резултат от понижена секреция на хормони на щитовидната жлеза.

Тъга

Ако се чувствате тъжни или депресирани и няма причина за това, може би би трябвало да ревизирате щитовидната си жлеза.

Смята се, че дефицитът на хормони на щитовидната жлеза може да повлияе на равнищата на серотонин в мозъка.

Нервност и тревога

Ако се чувствате нервни и тревожни без особена причина, щитовидната жлеза може да е хиперактивна и заради това от време на време може да възникне паническа офанзива. От друга страна, заради отслабената функционалност на щитовидната жлеза, може да има чувство за психическо „ замъгляване “, меланхолия, давност и проблеми с концентрацията.

Нямате предпочитание за интимна непосредственост

Това може да е още един симптом за проблем с действието на щитовидната жлеза. Поради връзката сред функционалността на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, органи, които управляват половите хормони, наред с други неща, ниските равнища на хормоните на щитовидната жлеза могат да повлияят на намаленото равнище на половите хормони.

Промени в сърдечната периодичност

Хормоните на щитовидната жлеза засягат функционалността на съвсем всеки орган в тялото. Освен всичко друго, те въздействат на това какъв брой бързо бие сърцето. Хората с хипотиреоидизъм може да виждат, че пулсът им е по-бавен от нормално, до момента в който хипертиреоидизмът може да аргументи интензивен пулс. Хипертиреоидизмът също може да аргументи високо кръвно налягане и мощен пулс.

Суха кожа

Сухата кожа и сърбежът също могат да бъдат признак на хипотиреоидизъм. Промените в структурата и външния тип на кожата настъпват заради понижено кръвообращение, породено от нарушена функционалност на щитовидната жлеза.

Забавеният метаболизъм поради хипотиреоидизъм може да понижи количеството пот. Без влагата, обезпечена от изпотяването, кожата бързо става суха и се лющи. Ако кожата е единствено суха, допустимо е и вие да страдате от екзема, само че в случай че страдате от чупливи нокти, косопад и постепенно зарастване на рани, е време да посетите доктор.

Запек

Хората с хипотиреоидизъм от време на време се оплакват от запек. От друга страна, свръхактивната щитовидна жлеза може да аргументи диария или по-чести придвижвания на червата, които в действителност са признаци на хипертиреоидизъм.

Внезапна болежка в разнообразни елементи на тялото

Появата на неочаквана болежка в мускулите, ставите и сухожилията може да демонстрира нарушаване в секрецията на хормоните на щитовидната жлеза.

Усещате мраз

Дори да носите най-дебелото зимно яке при плюс 15 градуса, може да ви е студено. Това може да е признак на хипотиреоидизъм. По-малко сила, чийто спад е породен от занимателен метаболизъм, значи по-малко телесна топлота.

Подуване на врата и пресипнал глас

Промяната в гласа ви може да е симптом на дисфункция на щитовидната жлеза. Един от методите да ревизирате положението е да прегледате деликатно врата си, с цел да видите дали можете да откриете някакви признаци на отичане на щитовидната жлеза.

Безсъние

Безсънието е обвързвано с редица здравословни проблеми, от меланхолия, сърдечно-съдови болести, до болести на щитовидната жлеза.

Често забравяне

Знаете, че трябваше да извършите нещо през днешния ден, само че не можете да си спомните какво? Недостигът на хормони на щитовидната жлеза може да бъде причина за забравянето и неприятната памет.

Косопад

И хипотиреоидизмът, и хипертиреоидизмът могат да причинят косопад. В множеството случаи косата пораства още веднъж, когато се контролират тези нарушавания на щитовидната жлеза.

Вижте още: За какво е потребно маслото от люляк?

Имате висок холестерол

Въпреки че първо се мисли за проблеми със сърцето, високият холестерол може да е симптом на проблем с вярното действие на щитовидната жлеза.

Ако забележите някой от тези признаци, време е да посетите доктор. Въз основа на лабораторни разбори може да се направи ранна диагностика и следене на дисфункцията на щитовидната жлеза, както и използване на подобаваща терапия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР