Нарушения на процесуалните правила са в мотивите на Районен съд-Асеновград,

...
Нарушения на процесуалните правила са в мотивите на Районен съд-Асеновград,
Коментари Харесай

Асеновград се готви за нови протести, делото за побоя на язовира върнато


Нарушения на процесуалните правила са в претекстовете на Районен съд-Асеновград, който върна на прокуратурата делото за безчинство против 11 мъже от ромската махала Лозница в града. На 26 юни 2017 година те участваха в побой против деца, трениращи гребане на язовир "40-те извора" и траял по-късно в рейс и пред болничното заведение в града, напомня кореспондентът на БГНЕС за района.

Обвинителният акт е за безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм, отправяне на закани за ликвидиране и нанасяне на междинни телесни повреди по хулигански подбуди. Районна прокуратура-Асеновград внесе на 18 октомври митинг против решението на съда, оттова настояват, че процесуални нарушавания няма и оферират разпореждането да се анулира и делото да се върне в Районен съд-Асеновград за насрочване и разглеждане.

Докато обстановката не се обясни, напрежението в Асеновград още веднъж се надига. През лятото митингите продължиха повече от две седмици и станаха мотив за предприемането на някои ограничения от управляващите, които, обаче протестиращите не намират за съответни и задоволителни. Сред тези ограничения беше защитата на тренировките на гребците, която продължи допреди три седмици, само че към този момент не се прави, възбраната да се къпят в язовира и в градския шадраван, събарянето на няколко нелегално издигнати къщи в ромската махала и откриването на полицейска приемна там.

След случая девет от обвинените бяха арестувани незабавно, други двама се укриваха една седмица, само че също бяха прибрани в ареста. Оттогава те апелираха мярката си за неотклонение, деветима останаха в ареста четири месеца, в това число и сега. Други двама - онкоболен татко и наследник, който беше потърпевш в побоя, бяха пуснати с парична гаранция. Срещу един от обвинените се води дело за коренен ислям в Пазарджик.

Нови митинги в Асеновград се чакат в неделя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР