Нарушения на COVID ограниченията доведе до смени в правителството на

...
Нарушения на COVID ограниченията доведе до смени в правителството на
Коментари Харесай

Промени в правителството на Йордания заради нарушени противоепидемични мерки

Нарушения на Коронавирус рестриктивните мерки докара до смени в държавното управление на Йордания, заяви Агенция Франс Прес.
Кралят на страната Абдула II разгласи през днешния ден измененията, откакто 10 министри се простиха с постовете си поради нарушение на разпоредбите за битка с , предава БГНЕС.
Преди седмица министрите на вътрешните работи и на правораздаването на Йордания бяха освободени, тъй като са участвали на вечеря в Аман с общо девет души, до момента в който съгласно наредбите позволената численост е шест.
Министър-председателят Бишер ал Хасаунех помоли двамата да се отдръпват от постовете си, което срещна незабавното утвърждение на крал Абдула II.
Мазен ал-Фарая - военачалник и вицепрезидент на Националния център за сигурност и ръководство на рецесии, е назначен за министър на вътрешните работи.
Ахмед Зиядат - държавен секретар по правните въпроси, е новият министър на правораздаването.
 Здравният министър: Място за паника няма, лечебните заведения ще устоят на натиска Здравният министър: Място за паника няма, лечебните заведения ще устоят на натиска
Въпреки увеличението на инфектираните, място за паника няма, сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов във Варна. По ду...
Външният министър Айман Сафади резервира поста си.
Министрите, виновни за основните стопански ресори също остават в кабинета, като се изключи министрите на превоза и на земеделието.
Министерските кресла в новия кабинет са понижени на 29, като министър- ръководителят Бишер ал-Хасаунех ще извършва по едно и също време и функционалностите на министър на защитата.
Ораиб Рантауи, шеф на Центъра за политически проучвания Ал Кудс в Аман, съобщи, че при пренареждането е провокирало удивление. Според него е наближил моментът „ да се преразгледа методът, по който се образуват държавните управления в Йордания... в противоположен случай Йордания ще остане международен рекордьор по брой някогашни министри ”. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР