Нарушение във Варна – на един от пазарите продават риба,

...
Нарушение във Варна – на един от пазарите продават риба,
Коментари Харесай

Продават риба без касов бон във Варна

Нарушение във Варна – на един от пазарите продават риба, само че без касов бон. Отивайки на морето, всеки екскурзиант мечтае да опита от преди малко уловената в морето риба. Екип на " Здравей, България " отиде до рибната борса, където е цялостно е с търговци и клиенти, искащи да си купят риба.

Оказа се обаче, че продавачите не издават касов бон на нито един от клиентите си. Със скрита камера екипът на NOVA си купи риба, скариди и миди от трима случайно определени продавачи.

Касови апарати има, само че не се употребяват. След откритите нарушавания, екипът се върна, само че този път с камера, с цел да попита търговците регистрират ли своите продажби.

Някои отхвърлиха, други резервираха безмълвие, а трети твърдяха, че не са виждали екипа ни.

Сигнал бе подаден в Националната организация по приходите. От там обясниха, че имат сходни сигнали и глобяват търговците, които не издават касови бележки.

От 1 юни тази година инспекциите на комерсиалните обекти се правят от представители на " Фискален надзор ". Откакто работи новото звено, от Национална агенция за приходите са регистрирани 159 нарушавания.

Следват комплект от наказания както за продавача – от 100 до 500 лева, по този начин и за притежателя на комерсиалния обект - от 500 до 2000 лева С последните промени в закона има и по-сериозна глоба - запечатване на обекта от 1 до 30 дни. От юни до август са запечатани 43 търговски обекта.

Служителите на Националната организация по приходите приканват клиентите постоянно да изискват касов бон при покупка. След сигнала следва инспекция на рибната борса във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР