Нарушение на общите правила по време на лов са причина

...
Нарушение на общите правила по време на лов са причина
Коментари Харесай

Ловните инциденти са заради нарушени правила

Нарушение на общите правила по време на лов са причина за трите случая през последните две седмици.

Това сподели за БНР " инж. Петър Петров, основен специалист в дирекция "Ловно стопанство " в Агенцията по горите.

Инцидентът на 19 декември, където ловджия простреля собствен сътрудник при качване в МПС е приключил със смъртен случай. Лекарите се борят за живота на потърпевшия и в третия случай - от 26-ти декември край Катунци. Тенденцията обаче е към понижаване на смъртните случаи:

„ От 2015-а година наклонността е към понижаване на тези негативни случаи. През 2015 година имаме 15 пострадвания по време на лов и регистрирани от тях 5 смъртни случая. През 2016-та са 8 пострадвания и един смъртен случай. През 2017-а - 7 с 4 смъртни случая. За 2018 година има 8 пострадвания с 1 смъртен случая. Тенденцията е към понижаване, само че нашата цел е от тези произшествия най-малко да няма смъртни случаи “.

Към 17 декември от Министерство на земеделието и храните са ревизирали 3656 ловни дружини, регистрира Петров в предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “. По думите му, няма потребност от смяна в разпоредбите, а надзор при спазването им:

"Не е допустимо до всеки ловджия да има надзорен орган и по тази причина би трябвало относително нараснал надзор, който извършват структурите на МЗХГ. Самите ловци между тях да си правят самоконтрол, тъй като по време на лов те са потребни застанали един до различен и в случай че те не си припомнят най-общите правила, които са, и най-много разпоредбите за боравене с ловно оръжие, не е допустимо по различен метод да става по-строг надзор ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР