Нарушава ли полицейска патрулка ЗДВП? Според МВР всичко е наред,

...
Нарушава ли полицейска патрулка ЗДВП? Според МВР всичко е наред,
Коментари Харесай

Патрулка кацна върху тротоар в Коматево. МВР: Няма нарушение

Нарушава ли полицейска патрулка ЗДВП? Според Министерство на вътрешните работи всичко е наред, без значение че служителите на реда са позиционирали служебния си автомобил напълно върху тротоар. Наш четец се е натъкнал на патрулиращите чиновници и алармира до медията, като изпрати видео, на което се вижда въпросният автомобил, който по думите му е в нарушен, тъй като е паркирал на тротоар. Kадрите са снимани на влизане в квартал Коматево, като по-късно читателят ни изпрати още едно видео в противоположната посока, а полицейските чиновници към момента са били позиционирани на мястото за пешеходци.
Прочетете още
Той добави, че макар късния час полицейските чиновници са запушили тротоара обозначен само за пешеходци, като по този начин пречат и на прекосяването им. 

От наредбите на член 93 от ЗДвП излиза наяве, че паркирането на тротоара е възможно, единствено при изискване, че мястото е обозначено с пътен знак, маркировки или надписи от съответната общинската администрация като място за паркиране.  

Медията ни изпарти запиване към ОДМВР- Пловдив по отношение на проблема. 

От там получихме и отговор, като в него бе маркирано, че от  Министерство на вътрешните работи са направили нужната инспекция, като е осъществен и обзор на приложените от TrafficNews видеоматериали. Така е открито, че чиновниците на полицията са правили своите служебни отговорности според с настоящата нормативна уредба, като в отговора се показва, че с дейностите си не са основали спънка или заплаха за останалите участници в придвижването, при осъществяването на съответно поставената им задача.

Целият отговор от ОДМВР- Пловдив до TrafficNews:





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР