Народното събрание замлъкна за минута мълчание в памет на големия

...
Народното събрание замлъкна за минута мълчание в памет на големия
Коментари Харесай

Политици, общественици и известни личности с минута мълчание за Ламбо

Народното заседание замлъкна за минута безмълвие в памет на огромния български артист, държавник и политик Стефан Данаилов. Легендата на нашите кино и спектакъл издъхна след дълготрайно боледуване на 76-годишна възраст във ВМА тази нощ.



„ Сбогом! Беше огромен мъж!”, написа във „ Фейсбук” министър председателят Бойко Борисов.



Изключително прочувствена в думите си беше водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: „ България загуби огромен българин, обичан и почитан от милиони хора. Той беше галактика от гений, страст и мъдрост. Българска социалистическа партия загубихме една от най-авторитетните си персони и опора. Стефан беше ентусиазъм за нас. След гибелта на баща, той стана мой втори татко. Загубих го. Ламбо, обичам те толкоз доста. Ще ми липсваш. Почивай в мир”.

„ Един несъмнено популярен мъж си отиде. Велик мъж освен като артист, а като човек. Много ми е мъчно сега да приказвам, тъй като той ми беше и персонален другар. От него съм видял единствено положително. И като по-мъдър човек от мен, и като по-преживял ме е съветвал доста и в средите на политиката, и в житейския ми път. За това доста тежко одобрявам неговата загуба. Той беше капитал за българската нация. Такива мъже като него се раждат един път на 100 години ", сподели пред публицисти в Народното събрание Славчо Атанасов от групата на " Обединени патриоти ".

" Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм. Светла му памет ", сподели и Хасан Адемов от Движение за права и свободи.



„ Благодарим ти за всичко, което остави след себе си! Благодарим ти за функциите, за уроците, за талатливите учениците, за мъдрите слова и за отношението! Оставаш в сърцата ни като един от най-обичаните и най-уважаваните!”, написаха от Съюза на артистите в България.



В формалната страница на Народния спектакъл, където Ламбо изигра някои от най-запомнящите си функции, написаха: „ Думите ги няма, с цел да изразим тъгата от тази загуба... Българският спектакъл, кино, просвета към този момент не са същите.”
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР