Народното събрание включи в дневния си ред за днес и

...
Народното събрание включи в дневния си ред за днес и
Коментари Харесай

НС гласува проект на решение за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност

Народното събрание включи в дневния си ред за през днешния ден и гласоподава план на решение за гарантиране на финансовата непоклатимост и фискалната ликвидност на Република България. Вносители на проекторешението са ръководителят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на от и Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по от ГЕРБ-. Решението бе гласувано със 131 гласа „ за “.

Проекторешението планува министърът на финансите неотложно да прекрати разноските по консолидираната финансова стратегия като се изключи разноските за пенсии, трудови хонорари, неотложни обществени заплащания и падежиращи заплащания по държавния дълг – до назначението на служебно държавно управление. Освен това с решението се задължава в период до 9 април 2024 година министърът на финансите да даде на Народното събрание цялостен доклад за разполагаемата ликвидност и плануваните разноски по дати за интервала от 4 април до 10 април 2024 година, в това число, да задели неснижаем излишък по единната сметка в размер, задоволителен за обезпечаването на заплащанията за пенсии за месец април 2024 г. 

Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по съобщи, че решението се предлага за да се минимализира риска от нецелесъобразни разноски на обществените средства. от ПП-ДБ съобщи, че този план на решение по процедурни, организационни и механически въпроси не се разпределя на отраслови комисии. Това е решение, което наложително би трябвало да мине през непрекъсната комисия, съобщи Минчев. 

Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на съобщи, че през днешния ден Народното събрание се е потрудило доста и по тази причина предложи на следващия ден работата му да стартира от 10:00 часа, с цел да могат сътрудниците да си починат. Предложението на Цонев бе гласувано с 87 гласа „ за “, 36 – „ срещу “ и двама въздържали се.  

След гласуването на решението, малко след 00:30 часа съвещанието на Народното събрание бе прекъснато. Днешното съвещание на Народното събрание продължи повече от 15 часа. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР