Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента,

...
Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента,
Коментари Харесай

Румен Радев чака решение на НС, след това връчва втория мандат

Народното заседание следва да постанови акт по указа на президента, съдържащ предложение за избор на министър-председател и последвалото заявление за отвод от претендента. Това заяви БНР, като се базира на прессекретариата на президента Румен Радев. Едва когато Народното събрание се произнесе, президентът може да продължи конституционната процедура.

Какво следва?

Президентът би трябвало да връчи втория изследователски мандат за държавно управление на втората по величина политическа мощ - ПП-ДБ. Тя има 7-дневен период да извърши мандата със състав на кабинет или да се откажат от него.

Изборът на кого да връчи третия мандат остава за президента Румен Радев. Ако и тази процедура се окаже несполучлива, съгласно последните промени в Конституцията президентът би трябвало да избере длъжностен министър председател сред ръководителя на Народно събрание, шефа или подуправител на Българска народна банка, ръководителя на Сметната палата, омбудсмана или техните заместници. Служебният кабинет работи в изискванията на работещ парламент.

А президентът избира по кое време да насрочи дата на изборите. Те не би трябвало да се проведат по-късно от два месеца след привършване на процедурата по раздаването на мандатите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР