Народното събрание ще проведе извънредно заседание утре от 10 ч.,

...
Народното събрание ще проведе извънредно заседание утре от 10 ч.,
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НС утре! Депутатите гласуват решението на Мария Габриел

Народното заседание ще организира изключително съвещание на следващия ден от 10 ч., написа БНР. На него ще се гласоподава заявката на Мария Габриел, с което отдръпна кандидатурата за министър-председател и в което декларира, че няма да предлага състав и конструкция на Министерския съвет.
Прочетете още
Малко след 9 часа през днешния ден Габриел подаде заявление в Народното събрание, с което публично отхвърли да бъде министър председател и ГЕРБ да сформира кабинет. Очаква се изказване от ПП-ДБ през днешния ден, само че към момента не е ясно по кое време. 

Снощи министър председателят в оставка Николай Денков прикани ГЕРБ-СДС да извърши ангажимента отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи ръководството за още 9 месеца без промени в кабинета, с министър председател Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната, само че явно апелът е останал нечут.

Ако във вторник Народното заседание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура посредством връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление в сегашния парламент.

Втората директория с изследователски мандат се връчва на препоръчан за министър-председател от втората по величина парламентарна група - тази на обединението ПП-ДБ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР