Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона

...
Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето

Народното заседание ще разиска на първо четене промени в Закона за здравето, с които се резервира правото на здравния министър да може да вкарва противоепидемични ограничения и след края на изключителната епидемиологична конюнктура, която изтича на 1 април. Така при повишение на заболеваемостта, министърът ще може да постанова ограничавания по места.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и промени в Закона за здравното обезпечаване, които плануват страната да поеме здравните осигуровки на бежанците от Украйна. Така бежанците ще могат да потърсят и персонален доктор, а лечебните заведения ще получават пари от Здравната каса за всяка оказана помощ на хората с предоставена краткотрайна протекция.

С измененията в Закона за здравното обезпечаване, импортирани от ръководещото болшинство, категорично се показва, че жителите със статут на предоставена краткотрайна протекция са наложително здравноосигурени. По този метод се основава практическа опция тези лица да употребяват цялостния пакет здравна помощ, заплащана от Националната здравноосигурителна каса. Размерът на здравните вноски и източникът на финансиране ще се дефинират с акт на Министерския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР