Народното събрание се събира на редовно заседание в сряда (12

...
Народното събрание се събира на редовно заседание в сряда (12
Коментари Харесай

Парламентът удължава действието на миналогодишния държавен бюджет

Народното заседание се събира на постоянно съвещание в сряда (12 януари). Ключовата точка от дневния ред е първо четене на оферти от държавното управление законопроект, с който се удължава действието на миналогодишния държавен бюджет до 31 март, както и на бюджетите на здравната каса (НЗОК) и на осигурителния институт (НОИ).

Проектозаконът, който бе импортиран в Народното събрание преди три седмици, във вторник бе подсилен от Комисията по бюджет и финанси с 13 гласа " за " против 7 " въздържал се ".

Парламентарните групи ще разполагат единствено с три дни да създадат оферти сред двете четения на законопроекта, тъй че окончателното му приемане се чака най-късно на 19 януари.

Както " Банкеръ " заяви, упоменатият законопроект стъпва върху Закона за обществените финанси, където в член 87 е записано, че в случай че до началото на бюджетната година държавният бюджет не бъде признат от Народното събрание, приходите на бюджета се събират в сходство с настоящите закони, а осъществяването на разноските и даването на прехвърляния е в размер не по-голям от размера им за същия интервал на миналата година. Така нареченото изключение за консумиране на 1/12 от разноските от бюджета за миналата година.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР