Народното събрание се очаква да реши днес дали да възложи

...
Народното събрание се очаква да реши днес дали да възложи
Коментари Харесай

Парламентът решава за възлагане на одит на БНР на Сметната палата

Народното събрание се чака да реши през днешния ден дали да разпореди на Сметната палата да извърши одит за сходство при финансовото ръководство на Българското национално радио за интервала от 1 януари 2017 година до 30 септември 2019 г.

Парламентът ще разиска и основаването на краткотрайна комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия „ Хоризонт “ на Българското национално радио (БНР) на 13 септември, както и на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти от БНР.

Депутатите от бюджетната комисия и комисията по просвета и медии взеха решение Сметната палата да влезе на инспекция в БНР. Ще се ревизира ръководството и разходването на бюджета в мандата на двамата шефове - Александър Велев и Светослав Костов. Проектът за решение беше импортиран по неотложност от шефа на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутатите Александър Ненков и Красимир Ципов предишния петък. Това стана часове, откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи в коридорите на Народното събрание, че ще се желае инспекция.

Ще се преценя до каква степен са законосъобразни решенията, свързани с осъществяването на бюджета на радиото, на назначения през юни тази година шеф Светослав Костов и неговият предходник Александър Велев, както и на управителните препоръки, с които двамата са работили. Ще бъдат тествани разноските за възнагражденията по трудови и извънтрудови правни отношения, разноските за прехрана и финансови разноски, в това число обвързваните с тях публични поръчки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР