Народното събрание създаде комисия за проверка за неправомерно предоставяне на

...
Народното събрание създаде комисия за проверка за неправомерно предоставяне на
Коментари Харесай

Народното събрание ще проверява руска схема за придобиване на български паспорти

Народното заседание сътвори комисия за инспекция за непозволено даване на българско поданство. Начело на комисията ще застане Атанас Атанасов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, който в края на предишния месец разгласи, че „ митичен човек раздава българско поданство на руснаци “. Атанасов получи 125 гласа в поддръжка, 31 - „ срещу “, 6 – „ въздържал се “.

Другата номинация за ръководител – на Петър Петров от „ Възраждане “, не съумя да събере повече гласове. „ За “ бяха 44 народни представители, 76 – „ срещу “, 44 депутати се въздържаха. За заместник-председатели бяха определени Валентин Радев от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от Движение за права и свободи.

Временната парламентарна комисия ще ревизира активността на „ фабриката за български паспорти на Глеб Мишин “. Вносителите от ГЕРБ, ПП- Демократична България и Движение за права и свободи мотивираха концепцията си с обяснението, че с новата комисия ще се ревизира има ли пробив в националната сигурност, както и в какъв брой от тези над 4000 преписки за приемане на българско поданство, се съдържат документи с погрешно наличие.

Комисията ще работи 3 месеца и ще излезе с отчет за резултатите от активността си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР