Народното събрание ратифицира договора с Кралство Нидерландия за доставка на

...
Народното събрание ратифицира договора с Кралство Нидерландия за доставка на
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Купуваме два кораба от Нидерландия за 1 996 000 евро

Народното заседание ратифицира контракта с Кралство Нидерландия за доставка на два кораба /минни ловци/ за потребностите на военноморските ни сили. Договорът е на стойност 1,996 млн. евро. без Данък добавена стойност.

По време на разискванията Кольо Милев от "БСП за България " съобщи, че групата ще поддържа контракта, защото нашите военноморски сили имат потребност от придобиването им. "Цената не е огромна, корабите не са нови, само че след тяхното възобновяване и обезпечаването на нашите ремонтни органи и на военните формирования за подготовка и поддръжка, това е позитивно и ние ще го подкрепим ", сподели депутатът.

Пламен Манушев от ГЕРБ означи, че корабите са извънредно положителни. Той уточни, че военноморските ни сили имат потребност от замяна и на противоминните си сили, защото тези, с които разполага, са руско произвеждане. По думите му те към този момент са на изчерпване на виталния си цикъл. Манушев сподели още, че придобиването е значимо с оглед чистотата на водните пътища в Черно море. С покупката на двата кораба ще бъде възобновен един от дивизионите ни. "С три минни ловци и три редови миночистача - ще бъдат изцяло възобновени качествата за битка с минната заплаха ", означи депутатът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР