Народното събрание провежда редовното си пленарно заседание. Депутатите започват процедура

...
Народното събрание провежда редовното си пленарно заседание. Депутатите започват процедура
Коментари Харесай

НС решава как да бъде избран новият управител на БНБ

Народното заседание организира постоянното си пленарно съвещание.

Депутатите стартират процедура за избора на нов шеф на Българска народна банка. Първата им задача е да одобряват разпоредбите и реда за предложение на претенденти за поста.

Премиерът Кирил Петков към този момент разгласи, че всяка от четирите партии в обединението ще предложи собствен претендент и едвам тогава ще се вземе решение кой да се включи в надпреварата. Мандатът на настоящия шеф на Българска народна банка Димитър Радев изтече през лятото на миналата година.

В дневния ред на Народното събрание са планувани за разглеждане и промени в Закона за указател БУЛСТАТ на първо четене, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за активността на груповите капиталови схеми и на други предприятия за групово вложение, Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за българското поданство, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР