Народното събрание прие текстове от Закона за здравето на второ

...
Народното събрание прие текстове от Закона за здравето на второ
Коментари Харесай

Парламентът реши: По-ниски цени за плажни принадлежности, хотелите отварят утре

Народното заседание одобри текстове от Закона за здравето на второ четене, свързани с туризма.
Мерките, касаещи концесионерите и наемателите на морски пложове влизат в действие от 1 юни 2020 година Те им вменяват обвързване да дават на посетителите плажните такъми – чадъри и шезлонги на цени, понижени с не по-малко от 50 % от цените за сезон 2019 или от оптималните по съответния контракт.
Концесионери или наематели, които не изпълнят отговорностите си, ще се санкционират с имуществена глоба в размер на 50 000 лева За наново нарушаване е планувана глоба в размер на 100 000 лева
Депутатите одобриха и някои периоди, свързани с тези текстове. В период до 25 май 2020 година концесионерът, надлежно наемателят уведомява министъра на туризма за цените на плажните пренадлежности за летен сезон 2020.
В период до 30 май 2020 година министърът на туризма уведомява концесионера или наемателя в сходство с методика за понижаване на размера на дължимото концесионно заплащане или на наемната цена за 2020 година
Срокът за приемане методиката от страна на Министерски съвет е до 23 вай 2020 година, съобщи Фокус.
По-рано денем народните представители одобриха текст,с който се планува страната да субсидира чартърните полети към България на задгранични туристи по 35 евро за седалка.
Хотелите отварят на следващия ден
От на следващия ден отварят всички хотели и места за настаняване, разгласи туристическият министър Николина Ангелкова от парламентарната естрада по време на разискванията.
Ангелкова прикани българите да се отидат на родното море още за 24 май.
" Бих желала и през тази естрада да прикани в този момент, изключително с приближаване и на 24 май, на празниците, всички да се възползваме и да посетим Българското Черноморие, с цел да можем да насърчим дружно нашия бранш и дружно да се оправим с това извънредно тежко предизвикателство ", моли министърът на туризма.
Ангелкова направи уточнението, че на двуседмична карантина ще подлежат освен българите, завърнали се от отмора в чужбина, само че и всички чужденци, които дойдат у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР