Народното събрание прие проект на решение с новите процедурни правила

...
Народното събрание прие проект на решение с новите процедурни правила
Коментари Харесай

НС прие новите правила за избор на шеф на НЗОК, има 3 дни за предложения

Народното заседание одобри план на решение с новите процедурни правила за избор на шеф на НЗОК. Според тях партиите ще имат тридневен период, с цел да издигат кандидатурите си.

Поради късия период още идната седмица здравната комисия в Народното събрание ще може да изслуша новите претенденти, издигнати от партиите. Редовните ѝ съвещания се организират в четвъртък. Така депутатите може да вкарат избора на нов шеф на касата в дневния ред на Народното събрание още в петък.

За да бъде определен, претендентът би трябвало да има повече от половината гласове на присъстващите депутати. Ако повече от един претендент има толкоз, определен е този с повече гласове " за ".

Във вторник депутатите се събраха на изключително съвещание, на което трябваше да изберат нов шеф на касата. От тримата претенденти обаче до вторник бе останал единствено един - проф. Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия. Тя обаче не завоюва утвърждението на задоволително парламентарни групи и не бе определена. Затова и процедурата стартира изначало.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР