Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за държавния бюджет

Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за държавния бюджет, с които се усилват финансираните планове за общините. Вносител на промените е Министерският съвет.

С измененията се усилват с 631 общинските планове, част от приложението за капиталова стратегия в Закона за държавния бюджет, се показва в отчета на комисията по бюджет и финанси, предава Българска телеграфна агенция. Редакционни ремонти сред двете четения бяха направени от народния представител Ирена Димова от ГЕРБ-СДС. Те бяха свързани с планове в общините Георги Дамяново и Медковец.

По-рано през днешния ден Народното събрание изслуша служебните министри на финансите и на районното развиване и благоустройството по отношение на осъществяването на програмата.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова заяви за постъпили 1302 заявки в Министерство на регионалното развитие за планово финансиране на общински планове по програмата за финансови вложения. Служебният министър на финансите Людмила Петкова сподели, че с корекции към края на март общините са поискали финансиране за 2258 плана.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР