Народното събрание прие на първо четене Споразумението между правителството на

...
Народното събрание прие на първо четене Споразумението между правителството на
Коментари Харесай

Парламентът прие американска технология за АЕЦ Козлодуй

Народното заседание одобри на първо четене Споразумението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие по Проекта за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и Ядрената стратегия за цивилен цели на Република България.

Гласуването мина със 149 " за ", 50 срещу и 3-ма въздържали се.

Съвсем разумно остра реакцията имаше от " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия дефинираха дейностите на държавното управление като слугинаж и нарушаване на всички правила в Европейския съюз.

" Твърдяхте, че скъпо ще коства Белене и излезе, че в този момент вие ми оферирате, от една страна, фантастично високи цени, и второ - цени без таван ", уточни Румен Гечев от Българска социалистическа партия.
Костадин Костадинов дефинира като изменничество и оскърбление утвърждението на съглашението. По думите му има действителна заплаха от от затваряне на настоящите 5 и 6 блок в електроцентралата.

" Това, че се планува 2/3 от производството на електрическа енергия в България да стане благосъстоятелност на непозната страна, това не е никакъв проблем. Ако обаче си подвластен за 10% от своето индустриално произвеждане за газови енергоносители от Русия, това е голям проблем. Ако обаче си подвластен енергийно от Съединени американски щати за нещо доста по-драматично, тъй като производството на ток е доста по-важно, в сравнение с вноса на газ, това към този момент е по какъв начин беше евроатлантическа взаимност ", съобщи Костадинов от трибуната на Народното събрание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР