Народното събрание прие доклада на Временната комисия за БНР. В

...
Народното събрание прие доклада на Временната комисия за БНР. В
Коментари Харесай

Парламентът прие доклада на Временната комисия за БНР

Народното заседание одобри отчета на Временната комисия за БНР.

В отчета се регистрират напъните на комисията за изясняване до дъно на обстоятелствата, свързани с спиране на излъчването на стратегия "Хоризонт " на Националното радио, както и за изказванията за политически напън над управлението и публицисти.

От Временната комисия вършат извода, че не е налице техническа причина за прекъсване на радиото и че това се е случило след изпращане на експлицитен имейл с искане за прекъсване, а по-късно и за наново стартиране до НУРТС.

Парламентът ще прегледа отчета за активността на Временната комисия за БНР

В отчета се показва, че фактическото изпращане на имейла с искане за прекъсване на радиото е направено от Пламен Костов, шеф на дирекция "Техника " и че са налице голям брой индикации за възлагане на прекъсване на радиото от страна на Светослав Костов, общоприет шеф на БНР към този миг.

Временната комисия не открива сигурно дали това е налице, като то следва да бъде открито от прокуратурата. Комисията счита, че генералният шеф е лицето, което носи цялата отговорност по обезпечаването на естествената активност на радиото във всички негови стратегии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР