Народното събрание подновява работата след двете неуспешни процедури за избор

...
Народното събрание подновява работата след двете неуспешни процедури за избор
Коментари Харесай

Нов опит на парламента за избор на председател след двете неуспешни процедури

Народното заседание възобновява работата след двете несполучливи процедури за избор на ръководител през вчерашния ден. И по този начин се стигна до невижданата обстановка първото пленарно съвещание да продължи. По Конституция решението, би трябвало да се вземе точно в първия ден по тази причина партиите приложиха ловкост, като на процедура излязоха в отмора до през днешния ден.

Късно нощес от „ Продължаваме Промяната ” (ПП) оповестиха, че отдръпват своя претендент Никола Минчев и няма да го предложат за гласоподаване в пленарна зала.

По-рано от „ Демократична България “ (ДБ) предложиха ротация сред двамата претенденти, събрали най-вече гласове при гласуванията – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от Политическа партия.

В изказване след съвещание на Изпълнителната комисия водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че поддържат предлагането на Демократична България събранието да се управлява на ротационен принцип. Според Политическа партия обаче предлагането за ротационно председателство на Народното събрание би било неефективно.

Днес се чака преди съвещанието на Народното събрание, ръководителите на парламентарните групи още веднъж да се съберат и да обсъдят на председателски съвет обстановката с избора на ръководител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР