Народното събрание подготвя обща декларация, подкрепена от всички политически сили

...
Народното събрание подготвя обща декларация, подкрепена от всички политически сили
Коментари Харесай

Народното събрание подготвя обща декларация за руската военна операция в Украйна

Народното заседание приготвя обща декларация, подкрепена от всички политически сили във връзка военната интервенция на Русия в Украйна.

Това беше решено на председателски съвет преди началото на парламентарното съвещание, заяви Българска национална телевизия.

Следим деликатно какво се случва в Украйна. Нашата позиция още през цялото време е ясна - ние сме за това да се съблюдават интернационалните правила и закони. Това сподели на влизане в Народното събрание ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

Гюров съобщи още, че декларациите за това, което се случва, към този момент са импортирани и се чака да минат през комисия, да бъдат обединени в една обща декларация, която да бъде подкрепена от Народно събрание.

Според депутата от Движение за права и свободи Халил Летифов първо би трябвало да има единна позиция на Народното събрание и оттова да бъде направена национална позиция. Такава за момента няма, сподели Летифов. Трябва да се търси спокойно решение на този спор и то дипломатически. Войната не е решение, добави той.

Позицията да България ще е съобразена с общата позиция на съдружниците ни в НАТО, съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

" Аз не разбирам този въпрос, почтено да ви кажа, тъй като ние сме член на НАТО и на Европейски Съюз. Не може да си част от един боен защитителен съюз и да имаш позиция, друга от него. " - съобщи Йорданов

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов съобщи, че би трябвало България да излезе с единна позиция, осъждайки експанзията на Русия, тъй като това, по думите му, е пълномащабна война.

Времето за снишаване на всички свърши, беше сбит Атанасов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР