Народното събрание отхвърли на първо четене проекта на “Възраждане” за

...
Народното събрание отхвърли на първо четене проекта на “Възраждане” за
Коментари Харесай

Парламенът отхвърли идеята на “Възраждане” за отпадане на ДДС на храни и лекарства

Народното заседание отхвърли на първо четене плана на “Възраждане” за нулева ставка на Данък добавена стойност за съществени храни, медикаменти и енергоносители.

По време на гласуването “за” бяха 73 депутати, 66 народни представители -“против”, а 48 се въздържаха.

Идеята на партията на Костадин Костадинов е да бъде въведена нулева ставка на Данък добавена стойност за доставката на някои артикули, измежду които хранителни артикули и питиета от дребната потребителска кошница, вода и доставка на природен газ, електрическа енергия и централно отопление за бита, медикаменти и медицински произведения. Повече за предлагането на “Възраждане” – четете тук.

“Четири месеца ръководещата коалиция отхвърля да разиска законопроекта, който планува медикаментите да са с нулева ставка”, изтъкна Цончо Ганев от партията вносител. “Повече от два месеца имаме вилнееща финансова рецесия у нас и в целия свят”, добави той.

“Вашето предложение е неизпълнимо, популистко”, отговори му Искрен Митев от “Продължаваме промяната”. “Доста време мина, не видяхме да сте създали в него корекции както обещахте и, когато излизате и казвате от трибуната лъжи, сетете се, че има хора, които схващат от това, работят, ще вземат най-хубавите мерки”, предложи представителят на ръководещите.

От “Има подобен народ”, както и през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден, още веднъж настояха в пленарната зала да пристигна министърът на финансите или негов заместител.

“Да знаем ще вършим ли нещо с Данък добавена стойност, ще го променяме ли, да знаем какво да вършим с този законопроект”, обясни Пламен Абровски. Колегата му Любомир Каримански поиска от ръководителя на Народното събрание да не се позволява, когато се преглежда съответен закон, да има обща политическа агитация.

“Законопроектът е импортиран от депутати, тъй че не е неотложно наличие на членове на Министерския съвет”, изясни ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР