Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер,

...
Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер,
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Новата коалиция на изборите между ПП, ДБ, БСП и Възраждане се роди днес

Народното заседание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър председател, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята поддръжка дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Български напредък “. Против бяха Българска социалистическа партия, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “.

Днес се роди една нова коалиция – на изборите. Това съобщи пред БНР Костадин  Ангелов от ГЕРБ.

„ Желанието на Политическа партия да отидем на нови избори беше по-силно от стабилността на България. Не чухме нито един мотив за личността на оферти министър-председател и неговите качества, както и за качествата на претендентите за министри “

Ангелов изясни нападките от страна на Кирил Петков против Николай Павлов.

„ С изнасянето на информация, че държавно управление на Петков е направило по този начин измененията в Булгаргаз и КЕВР, че да могат да се крадат стотици милиони левове. Нас са ни управлявали едни мошеници и крадци, които са употребявали страната, с цел да натрупат милиони в офшорни сметки. Рашков ли ги е прикривал? Да доведеш едно сдружение с доста дивиденти съвсем до банкрут, с цел да се прикриват злоупотреби с газ. Оказа се, че Политическа партия са хората на Путин в България. Те са създали по този начин, че да купуваме съветски газ през медиатори. Искали са да се приключи вноса на азерски газ. Това значи 100% съветски газ “

Приоритетите, които Габровски уточни, са на всички политически партии, само че се оказа, че от парламентарната естрада се приказва предизборно, сподели той.

„ Политическа партия, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Демократична България говореха на гласоподавателите си. Не ги вълнуват проблеми на българските жители “.

Дали сме цялостна независимост на министър -председателя да си подбере специалистите, уточни Ангелов..

„ Политическа партия още веднъж демонстрират двуличие и лицемерие. Те споделиха,че ще са  конструктивната съпротива. Но такава не може да предлага кабинет. Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление, формирано от лъжци и крадци “.

При третия мандат ГЕРБ желае да види какво държавно управление ще се предложи и какви ще са неговите цели, уточни Ангелов. Той не изключи опцията за поддръжка на държавно управление с мандат на Демократична България.

„ Ако Демократична България получи трети мандат, би трябвало да отговорят с нас и да ни посочат целите си. Лесно е де се крещи по площадите и да се пишат статуси във ФБ. Трудно е да се пишат закони “.

Ако се стигне до нови избори, отново ще ги спечелим и ще сме първа политическа мощ, уверен е Ангелов.

„ Качваме резултат, тъй като хората се убеждават, че ГЕРБ са единствената виновна партия. Всички останали са за площадна народна власт. Държавата не се ръководи през ФБ. Моделът Борисов е този, който реши финансова рецесия, бежанската рецесия и коронавирус рецесията. Моделът Б. е резистентност и отговорност, както и развиване в ероатлантическа посока “

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР