Народното събрание отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да

...
Народното събрание отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли искането на БСП Борисов да бъде изслушан в зала за сигурността в страната


Народното събрание отхвърли настояването на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала по отношение на обстановката със сигурността в страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За предлагането гласоподаваха 100 народни представители, срещу бяха 69 и 38 се въздържаха.

Преди гласуването Драгомир Стойнев от левицата съобщи, че е покъртен от речта на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева. Относно „ проповедите ” той съобщи, че народните представители пазят националните ползи. „ Думите ви бяха неуместни ”, обърне се Стойнев към Караянчева.

„ Ние от опозицията не сме отговорни, че през днешния ден има 9 митинга. Всички са свързани с разпада на институции ”, счита той.

Депутатът от левицата разяснява още, че министър-председателят е виновен за националната сигурност и по тази причина тяхната молба е да го поканят да пристигна в Народното събрание и да изясни зачестилите убийства, които плашат жителите. „ Искам министър-председателят да пристигна и да изясни съответни стъпки и дейности. Имаме потребност в Народното събрание какви са първите стъпки, тъй че хората да бъдат спокойни, че има страна и институции, които се грижат за жителите си ”, съобщи още Драгомир Стойнев.

Председателят на правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов възрази по отношение на нуждата от чуване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание тъкмо в днешния ден, в случай че Комисията по вътрешен ред и сигурност е насрочила чуване на политическото управление на Министерство на вътрешните работи, в това число и с присъединяване на основния прокурор Сотир Цацаров.

„ Компетентните комисии ще съберат съотносимите обстоятелства и условия и при нужда от продължаващ спор допускам, че тогава би зародило съображение за чуване. На всички ни е известно, че се състоя съвещание на КСНС при президента, където цялата аудитория разбра за дебатите и изнесените отчети, за позициите на парламентарно показаните партии “, сподели още Данаил Кирилов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР