Народното събрание организира председателски съвет на всички парламентарни групи, за

...
Народното събрание организира председателски съвет на всички парламентарни групи, за
Коментари Харесай

Парламентът готви обща позиция за Скрипал, Цветанов атакува БСП заради Русия

Народното заседание провежда председателски съвет на всички парламентарни групи, с цел да оформи и вероятно гласоподава единна декларация във връзка с случая " Сергей Скрипал ". Това стана по предложение на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която изиска четири съществени точки в декларацията .
Предлагаме обща позиция на Народното право към правилата на равнопоставеност. Нека заявим, че ние сме за мир, не за война. Мир се реализира с разговор – не с дрънчене на оръжия. Нека заявим, че пазиме правилото " почтен до доказване на противното ". " Вероятно " не значи " несъмнено " Трето – да не се гонят съветски дипломати, до момента в който няма неоспорими доказателства за присъединяване на Руската федерация в нападението в Солсбъри. Четвърто – да сме подготвени да сме медиатори в разговора сред Европейски Съюз и Русия.
По думите на Нинова, огромните европейски дипломации дали добър образец. Френският президент Еманюел Макрон ще посети Москва и ще се види с съветския си сътрудник Владимир Путин. Германия изгони четирима съветски дипломати, само че приема четирима нови. Австрия изиска разговор и уточни, че Англия е оказала напън да се гонят съветски дипломати от австрийска територия.
Би трябвало България, като водач на Европейски Съюз в този момент, да е медиатор. Българският министър председател се е нагърбвал с ролята на медиатор и мисля, че в този момент няма по-подходящ миг това отново да стане , акцентира Нинова.
Не чухме да споменете за нарушаването на интернационалното право от страна на Русия за Крим, отвърна водачът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той подсети какво сподели във Фейсбук аленият народен представител Таско Ерменков и го дефинира за " засегнатост " към западни демокрации. Загърбихме тези идеали и политици, тъй като вие, г-жо Нинова, насочихте вашата партия към нарушение на интернационалното право и към антиевропейски позиции , атакува Цветанов. Къде е Българска социалистическа партия във връзка с икономическите наказания против Русия – с това подкрепяте съветската политика да анексира Крим и да завзема територии, които не ѝ принадлежат по интернационалното право, добави Цветанов. Да ви приказва нещо срещата с Решетников, за която Вие отричате, а той непрекъснато удостоверява, иронизира някогашният вицепремиер.
България може да получи сигурност от Европейски Съюз и НАТО, безапелационен беше Цветан Цветанов. Според Цветанов еврофондовете са очевиден знак за взаимност от страна на Европейски Съюз към по-бедните държави-членки като България и Македония. Той категорично акцентира, че не става въпрос за проверяващи органи, а за ориентировка към евроатлантическата общественост – по тази причина трябвала взаимност. Цветанов уверено сподели, че Българска социалистическа партия желае да изведе България от Европейски Съюз и води политика за това .
В отговор Нинова сподели на Цветанов, че съжалява, че не е приел подадената ръка за държавническо отношение и че не е схванал, че предложила поддръжка от Народното събрание на Бойко Борисов, с цел да се усеща по-сигурен във вземането на решения . Не става въпрос за никакви евроатлантически полезности - и на Макрон, и на Меркел ли ще им кажете това, тъй като желаят разговор. Получихме тесногръд и нападателен отговор, приключи ръководителят на Българска социалистическа партия. А Цветанов не се съгласи, че позицията е откровена поради позициите, изразени от Българска социалистическа партия преди днешното съвещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР