Народното събрание обсъжда проект на решение, внесен от БСП за

...
Народното събрание обсъжда проект на решение, внесен от БСП за
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда искането на БСП за изслушването на главния прокурор

Народното събрание разисква план на решение, импортиран от " Българска социалистическа партия за България ", за чуване на отчет на основния прокурор за активността на прокуратурата по използването на закона в интервала януари - август 2020 година

Точката беше включена като спомагателна в дневния ред на Народното събрание, откакто в сряда Българска социалистическа партия изиска чуването на Иван Гешев. Междувременно се оказа, че той е излязъл в отпуск до 9 август.

Изслушването на основния прокурор в Народното събрание евентуално ще е през септември, тъй като той ще би трябвало да приготви и отчет, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

" Аз имам вяра в положителното в хората, в това число и в Гешев. И аз считам и желая да имам вяра, че той е човек, който прави всичко това, тъй като счита, че няма различен метод за битка с престъпността. Опитва се, малко хулигански, малко в спагети-уестърн - влиза с револверите в селото, избива неприятната половина и положителната към този момент му е признателна. Само че аз нямам доверие, че това може да стане по този начин. Т.е. аз към този момент към момента имам вяра, че той има положителни планове. Той в действителност желае да се оправи с престъпността, само че това не може да става през нарушение на разпоредбите ", съобщи Кутев пред бТВ.

Той изясни, че засяга демонстративното влизане на прокурори в канцелариите на Президентството, което беше един от мотивите за експлоадиране на митингите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР