Народното събрание /НС/ ще обсъди проект на решение за създаване

...
Народното събрание /НС/ ще обсъди проект на решение за създаване
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаване на Комисия за сигурността на машинното гласуване

Народното събрание /НС/ ще разиска план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия във връзка със сигурността на машинното гласоподаване . Проектът е импортиран от Българска социалистическа партия, само че към този момент получи поръчка да бъде подсилен в пленарната зала от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи.

Вносителите от Българска социалистическа партия желаеха основаването на краткотрайна комисия с претекста, че въпросът е директно обвързван с националната сигурност на страната и е належащо да се отговори на въпроса обезпечена ли е сигурността и честността на изборите .

Освен това, показват от левицата, изключително внимание би трябвало да се обърне на зародилите подозрения, подкрепени от правдоподобни обстоятелства , че посредством машинното гласоподаване на изборите за парламент през юли 2021 година и ноември 2022 година, както и на последните президентски избори е допустимо да е оказано влияние върху резултатите, както през софтуера на машините, по този начин и при обобщаването на резултатите в районните изборни комисии и в ЦИК .

Предвидено е срокът на деяние на комисията да е тримесечен с по двама депутати от всяка парламентарна група. В дневния ред на депутатите е първо четене на три законопроекта за промени в закона за българското поданство и в закона за ограниченията против изпирането на пари .

Очаква се през днешния ден депутатите да приключат и с окончателното гласоподаване на останалите текстове в законопроекта за противопоставяне на корупцията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР