Народното събрание не трябва да оцелява от избори на избори,

...
Народното събрание не трябва да оцелява от избори на избори,
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: Партиите се крият от властта, когато няма изобилие от европейски пари

„ Народното събрание не би трябвало да оцелява от избори на избори, а да се сътвори ръководещо болшинство, да излъчи държавно управление, което да ръководи страната. Много надалеч са от тази цел, тъй като партиите, които завоюваха болшинство – и ГЕРБ, и ПП-ДБ, са в действителност едни и същи като политическа стратегия, а конфликтът сред тях е кой да унижи другия и да сформира държавно управление макар изборните резултати. Този конфликт няма да бъде преодолян, защото двете партии се пробваха да проведат едни подправени диалози пред обществото, да пробутат един спектакъл с така наречен законодателна стратегия, с цел да забавят времето, без да имат действителни планове да ръководят в коалиция една с друга. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Валери Жаблянов от коалиция „ Левицата “. По неговите думи „ явно никой не желае да ръководи “, като партиите не желаят да поемат отговорността за ръководството на страната и това води до срив към доверието по отношение на тях.
Този фалш пред българските гласоподаватели и жители е непотребен и дискредитира в допълнение Народното събрание и основава чувство за неустановеност.
По думите на Жаблянов в Народното събрание и бъдещо постоянно държавното управление би трябвало да има български политици, които могат да слагат българските ползи преди Европейската комисия и да кажат, че България не може да отстъпи от тях.

„ Това е задачата на всяко българско държавно управление, само че нито Борисов, нито Петков, нито който и да било от десницата са в положение да кажат, каквото и да било на Брюксел, тъй като те нямат подобен табиет “, уточни социалистът.

„ Борисов е йесменът на България в Брюксел – индивидът, който не отхвърля нищо и приема всичко “, добави той.
Партиите да схванат, че не може да се крият и да ръководят единствено тогава, когато има обилие от европейски пари и може да се строят автомагистрали, а ще би трябвало да ръководят и тогава, когато тези пари отиват на източния фронт, а за България и дребните страни няма да има пари.
Според Жаблянов ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е довела партията до тъпо положение, при което не може да въздейства върху българската политика.

„ Българска социалистическа партия е изпразнена от наличие. Няма никаква форма на вътрешнопартийна народна власт в Българска социалистическа партия – тя се състои от Корнелия Нинова и нейни правилни почитатели. Каквото и който и да попита Корнелия Нинова отговорът ще бъде това, което изиска Корнелия Нинова “, уточни социалистът.

„ Бюджетен недостиг от 3% значи, че всеки български жител ще бъде притиснат до стената още повече “, акцентира Жабляванов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР