Народното събрание не прие годишния отчет за дейността на Съвета

...
Народното събрание не прие годишния отчет за дейността на Съвета
Коментари Харесай

Народното събрание не прие годишния отчет за дейността на Съвета за електронни медии за 2022 г.

Народното събрание не одобри годишния доклад за активността на Съвета за електронни медии за 2022 година „ За “ гласоподаваха 15 народни представители, „ срещу “ бяха 128 и 56 гласоподаваха с „ въздържал се “, съобщи Българска телеграфна агенция.

В пленарната зала бе и ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова. Разискванията по точката започнаха през вчерашния ден и продължиха целия предиобед през днешния ден.

В отчета на комисията по културата и медиите се показва, че фокусирани наблюдения за интервала са върху войната в Украйна; деца и медийно наличие, в това число инциденти; тематиката за имунизациите и зеления сертификат; досегаемост на аудио-визуално наличие за хора с повреден слух; риалити и занимателни излъчвания, търговски съобщения; медийни услуги с промени в съдържанието; профилирано наблюдаване на парламентарните изборите 2022 година

Във връзка с развиването на медийната просветеност през ноември 2022 година Съвет за електронни медии проведена огромна среща с представители на Българската коалиция за медийна просветеност, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, снабдители на медийни услуги, както и организации, които работят в полето на медийната просветеност, за информиране и обмяна на положителни практики. В региона на интернационалната активност Съветът за електронни медии за първи път от повече от 10 години е хазаин на интернационален конгрес. В София през ноември 2022 година, по самодейност на Съвет за електронни медии, е извършена първата интернационална конференция на медийните регулатори на страните от балканския район, се показва в отчета на комисията. В него се регистрира, че във връзка с лицензионната и регистрационна активност на Съвет за електронни медии няма особена динамичност. Няма вписани нови снабдители на платформи за шерване на видеоклипове.

 

През 2022 година в дирекция „ Мониторинг и разбори “ на Съвет за електронни медии са осъществени 17 436 часа наблюдаване на 41 телевизионни стратегии и 7 132 часа прослушване на 22 радиопрограми. От тях за стратегиите на Българската национална телевизия са отделени 3 036 часа и за стратегиите на Българското национално радио – 3 595 часа. През интервала се обгръща и наблюдението на онлайн аудио- и аудио-визуално наличие на снабдители на нелинейни услуги, платформата за шерване на видеоклипове VBOX, както и в някои интернет уеб сайтове – 607 часа. Съвет за електронни медии във всички свои доклади през годините е отбелязвал, че систематичното недофинансиране попречва застраховане на активността му във всички аспекти – административен, софтуерен, финансов, се споделя още в отчета на комисията по културата и медиите.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР