Народното събрание изслушва служебния премиер Димитър Главчев относно българската позиция

...
Народното събрание изслушва служебния премиер Димитър Главчев относно българската позиция
Коментари Харесай

Главчев: Не може и да става дума за изпращане на български войски в Украйна

Народното заседание изслушва служебния министър председател Димитър Главчев по отношение на българската позиция за идната среща на върха на НАТО във Вашингтон, Съединени американски щати.

Заседанието беше засекретено по искане на " ИТН ". Председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов стимулира настояването за закрито съвещание заради " задължения в позицията на България за срещата на върха на НАТО, които не са гласувани от Народното събрание и които водят до отхвърли от народен суверенитет ".

" Да успокоя жителите, не може и да става дума, че ще се изпращат български войски в Украйна. Нито е обсъждана, нито следва да бъде обсъждана такава тематика ", съобщи служебният министър председател Димитър Главчев по време на открита част от чуването му, преди да бъде засекретено съвещанието на Народното събрание.

Позицията на България за срещата на НАТО съдържа класифицирана информация и по тази причина не може да бъде оповестена, споделят от служебния кабинет. Преди дни министър председателят Димитър Главчев съобщи, че ще я изпрати в Секретно деловодство на Народното събрание, с цел да може всеки народен представител, който пожелае, да се запознае с нея.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР