Народното събрание излезе в почивка, след като ГЕРБ и БСП

...
Народното събрание излезе в почивка, след като ГЕРБ и БСП
Коментари Харесай

Спор между ГЕРБ и БСП заради искане за изслушването на премиера и вицепремиера

Народното заседание излезе в отмора, откакто ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в спор по настояването за чуване на премиера и вицепремиера за въвеждането на форсмажорни условия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това стана по искане на ръководителя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова .

Тя изиска почивката, с цел да може ръководителят на Народното събрание Никола Минчев да се свърже с кабинета на премиера Кирил Петков, с цел да го уведоми, че една от парламентарните групи желае да зададе своите въпроси по отношение на въвеждането на изключителна конюнктура. Народното събрание разисква на първо четене промени в Закона за пощенските услуги.

Александър Ненков в процедура по метода на водене напомни ,

че преди повече от час Никола Минчев е поел ангажимент за това да намерения по какъв начин и по какъв метод да предложения министър-председателя, с цел да даде пояснение за това, което е станало през вчерашния ден по водещата вест, а точно - въвеждането на изключителни условия в страната.

" Виждам, че Министерски съвет също, очевидно заради някакви форсмажорни условия, не заседава през днешния ден ,

което значи, че министър-председателят и цялото държавно управление се крие, защото естествено на Министерски съвет ще бъде подложен въпросът за форсмажорните условия, които госпожа Нинова през вчерашния ден анонсира ", съобщи Ненков.

Той уточни, че това не е просто някаква смешка.

Това е доста съществено събитие, което обръща "с хастара на назад " целия стопански и икономически живот на страната, означи депутатът.

"Предполагам, че към този момент сте се свързали с министър-председателя, в случай че сте го разкрили, какви са били събитията ,

единствената страна в Европейски Съюз, която се базира на форсмажорни условия, е България ", настоя Ненков. "Форсмажор значи непреодолима мощ ", сподели сътрудника му Тома Биков. Той уточни, че неопреодолимата мощ в този кабинет значи Българска социалистическа партия. При тях всичко стартира с форсмажор и свършва с форсминор, разяснява Биков.

Борислав Гуцанов от левицата също в процедура по метода на водене уточни, че сътрудниците му от ГЕРБ-СДС вършат внушения пред обществеността, повтаряйки едно и също.

Вчера вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова заяви, че нейното ведомство ще предложи на съвещание на Министерския съвет да бъде въведен форсмажор поради войната в Украйна със задна дата - 24 февруари, за всички браншове в българската стопанска система.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР