Народното събрание излезе със специална декларация, в която осъди бруталното

...
Народното събрание излезе със специална декларация, в която осъди бруталното
Коментари Харесай

НС излезе със специална декларация и извинение за полицейското насилие

Народното заседание излезе със специфична декларация, в която осъди бруталното полицейско принуждение против протестиращи жители през предходната година и се извини на жертвите.

Извинението на Народното събрание беше прибавено към първичния текст по предложение на Мая Манолова, ръководител на ПГ " Изправи се БГ!Ние идваме! ". Документът е и формалната позиция от извършеното през днешния ден изключително съвещание, свикано от ръководителя на Народното събрание Ива Митева поради оповестения в края на предходната седмица запис от охранителни камери, на който се вижда по какъв начин чиновници на реда малтретират арестувани стачкуващи зад колоните на Министерски съвет.

Радостин Василев от ПГ " ИТН " е нужно не опрощение, би трябвало правдивост. Прието беше и допълнението на Велизар Шаламанов/ПГ " Демократична България " /. В него Народното събрание упорства Министерският съвет да внесе нужните законодателни промени в Народно събрание, да одобри подзаконови разпореждания, недопускащи сходни случаи на принуждение на Министерство на вътрешните работи. От своя страна Народно събрание ще ускори контрола върху бранша за сигурност в това число посредством непрекъснатите комисии и според най-хубавите европейски практики.

Отхвърлено беше настояването на Движение за права и свободи в декларацията да бъде прибавено и, че се осъжда полицейският произвол по време на предизборната акция за 46-то Народно събрание.

В гласуваната през днешния ден декларация, Народно събрание дефинира полицейското принуждение като " позорящ акт на нечовешко и унизително отнасяне, неразрешен от конституцията и интернационалните контракти, по които България е страна.

Народно събрание упорства за обективно и независимо следствие, за заслужено наказване както на директните причинители и ръководителите им, по този начин и на виновните лица, прикрили действието им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР