Народното събрание избра Станислав Тодоров за председател на Комисията за

...
Народното събрание избра Станислав Тодоров за председател на Комисията за
Коментари Харесай

Народното събрание избра Станислав Тодоров за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Народното заседание избра Станислав Тодоров за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Номинацията му бе издигната от ПГ " Продължаваме Промяната " и бе подкрепена със 128 гласа " за ", 13 бяха " срещу ", без въздържали се. За член на КЕВР със 130 гласа " за " и 13 " срещу " бе определен Благой Голубарев, препоръчан от ПГ на " ИТН ". Станислав Тодоров и Благой Голубарев поставиха клетва пред Народното събрание.

В отчета на водещата комисия по енергетика се показва, че Станислав Боянов Тодоров е приключил право в Софийския университет през 2001 година, след което работи като правист в Министерство на защитата в продължение на три години. В интервала 2006-2007 година е приключил магистратура по интернационално бизнес право в Будапеща, след което работи във водещи в света на промишлеността задгранични вложители в България.

През своята професионална кариера е управлявал отдели за търговски контракти, доставки и логистика. Познава добре електроенергийната система на България, има осем години мениджърски опит в бранш " Енергетика " по време на работата си в AES " Марица Изток 1 ".

За член на КЕВР със стаж в региона на енергетиката бе определен Благой Гавраилов Голубарев. Той е инженер, компетентност електрически мрежи и системи и има над 39 години стаж в енергетиката, от които над 35 години е на управителни позиции. Има специализации в Москва и Токио. По време на полемиката от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи настояха Станислав Тодоров да бъде отдръпнат като номинация и го приканиха да вземе отношение.

Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР