Народното събрание гласува на първо четене ратификацията на международен договор

...
Народното събрание гласува на първо четене ратификацията на международен договор
Коментари Харесай

Решено: Парламентът реши за F-16 след драматични дебати

Народното заседание гласоподава на първо четене ратификацията на интернационален контракт за изтребителите F-16 и свързаната с тях поддръжка. След редица разгорещени диспути в Народното събрание, депутатите гласоподаваха и взеха дефинитивно решение. На първо четене " за " гласоподаваха 124, " срещу " 83 и трима души се " въздържаха ".





Ген. Константин Попов от ГЕРБ изиска второ гласоподаване на законопроекта.



На него се записаха доста по-малък брой депутати. Гласуването завърши със 124 " за ", " срещу " бяха 59 народни представители, а " въздържали се " - 4.

Ген. Константин Попов изчете текста още веднъж и го сложиха на гласоподаване на второ четене.

" Уважаеми сътрудници, какво стана ясно от първата ратификация? Отварят 4 хиляди работни места и американската страна схващат от работата си. Ние подкрепихме служащите в Америка и направихме Америка велика ". Това сподели Десислав Чуколов от АТАКА от трибуната на Народно събрание преди да се подложи на гласоподаване текста на второ четене.

Международният контракт е озаглавен (LOA) BU – P – LAR „ Многофункционална система а систематизиране на информация – Съвместна тактическа радиосистема и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение “. Той е подписан от американска страна на 13 юни 2019 година и от българска на 11 юли 2019 година

Източник: блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР