Народното събрание е върховният орган в една парламентарна република, но

...
Народното събрание е върховният орган в една парламентарна република, но
Коментари Харесай

Радев към сглобката: Това, че си на власт, не означава, че можеш да правиш каквото си поискаш

Народното заседание е висшият орган в една парламентарна република, само че това, че си на власт и имаш болшинство не значи, че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш всевъзможни правила, даже и самата Конституция. Това, че си на власт и имаш болшинство не значи, че можеш да правиш каквото си поискаш. Да погазваш демонстративно всевъзможни правила, даже самата Конституция. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти.

" С моето несъгласие, аз давам късмет на болшинството да покаже, че може да работи без да погазва основополагащи правила на законотворчеството и на правовата страна ", уточни още президентът.

Радев разяснява и започнатото от него съпоставяне на държавното управление и министрите с шахматна дъска, в духа на която изразителност се изрекоха по-рано Бойко Борисов и Пеевски.

" Няма никакво значение кои ще бъдат министрите, в случай, че властта обслужва други ползи, само че не и тези на българските жители. Ние по този начин и не разбрахме на кого е министърът на вътрешните работи. Всеки отхвърля и споделя " не е мой ". Чии е тогава? Нали те ги назначават. Нека застанат ясно и кажат кой министър на кого е. И кой носи отговорност ".

Относно идната ротация, Радев изясни, че това не е ротация.

" Това е подаване на оставка на цялото държавното управление дружно с министър-председателя. Оттам нататък цялата процедура се задвижва отначало ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР