Народното събрание е приело допълнително перо в бюджета за тази

...
Народното събрание е приело допълнително перо в бюджета за тази
Коментари Харесай

Приеха допълнително перо в бюджета за помощ на бежанци от Украйна


Народното събрание е приело в допълнение перо в бюджета за тази година, което да разреши на Министерски съвет да преразпределя средства от икономии разследване на изключителната обстановка към Украйна.

Това зави пред bTV ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански. Той уточни, че средства ще се акумулират от икономии във ведомствата, от разноски планувани за справяне с Коронавирус и други

Една от главните цели на тези пари е да подкрепи възможна интеграция на украинските бежанци в България разследване на военния спор в страната им. Ще е допустимо и оказване на филантропична помощ.

Средствата ще могат и да се употребяват при положение на изключителни обстановки: „ Представете си, че може да бъде взривен газопровод, който да попречи на доставките в България. Ние ще би трябвало да имаме опция да заделяме пари “, сподели още Каримански. По сходно перо може да трябват 5 или 50 млн. лева, само че решението за тяхното разходване ще е на Министерски съвет.

Каримански разяснява и възможните лични наказания против съветския президент Владимир Путин и външният министър на страната Сергей Лавров. „ Това е значимо като знак, който може да бъде даден за по този начин експанзията, която се демонстрира от страна на Русия към Украйна “


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР