Народното събрание е отредило петъчния ден единствено за парламентарен контрол,

...
Народното събрание е отредило петъчния ден единствено за парламентарен контрол,
Коментари Харесай

Донев на парламентарен контрол: Отговаря за доходи, горива и цените на енергията

Народното заседание е отредило петъчния ден само за парламентарен надзор , съобщи БГНЕС.

Той ще стартира в 9 ч., като въпроси и питания са отправени към служебния министър председател Гълъб Донев и към 16 министри. Донев ще дава отговор на три въпроса – за политиката по приходите, реализирана от служебното държавно управление, за готвената анулация на възбраната на експорт на горива, създадени от съветски нефт и за използването на Регламента на Европейски Съюз от 6 октомври 2022 година във връзка със незабавна интервенция за прекъсване с високите цени на силата.

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов ще отговори на няколко въпроса, сред които за оперативните стратегии за интервала 2014 - 2020 година и 2021 - 2027 година, както и за смяна на Плана за възобновяване и резистентност.

Иван Демерджиев , длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи, ще отговори на 3 въпроса, сред които за изнесена информация за нерегламентирани срещи на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Росица Велкова-Желева , длъжностен министър на финансите, ще отговори на въпрос за усвоените средства за финансови разноски по консолидираната фискална стратегия за 2022 година Росен Христов, длъжностен министър на енергетиката ще отговори на 7 въпроса. Питания са отправени и към останалите министри, като на районния Иван Шишков ще бъдат заложени 19 въпроса. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР