Народно средство за лечение на костни шипове Симптоми:-скованост или болка

...
Народно средство за лечение на костни шипове Симптоми:-скованост или болка
Коментари Харесай

Народно средство за лечение на костни шипове

Народно средство за лекуване на костни шипове

Симптоми:
-скованост или болежка в региона на шията или гърба, “иглички ” във врата, ръцете или дланите

-главоболие, световъртеж, проблеми с поддържане на равновесието

Почти всички от нас са се будили със вцепенен врат или болежка в гърба, изключително след пострадване или физическа интензивност. Понякога може да почувствате опустошителна болежка, която не можете да свържете с съответно събитие. Такива нарушавания постоянно изчезват сами, само че от време на време те са симптом на съществено заболяване като артрит.

Възможни аргументи за такива болки могат да бъдат шипове, които са резултат от изкуствен напредък на костите, изключително на гръбначния дирек или крайниците. Костните шипове могат да причинят опустошителна болежка при прилепяне на нервите или мускулите по време на нормални действия.

Причини:

Костните шипове са разследване от промени, които с течение на времето се появяват в краищата на костите, които се събират в ставите, изключително прешлените, от които се състои гръбначният дирек.

В процеса на стареене, възглавничките сред гръбначните прешлени или дискове нормално се втвърдяват и понижават.

Тъй като пространството сред прешлените става по-тясно, костната маса нормално добавя загубата посредством основаване на израстъци, наречени костни шипове.

Тези израстъци постоянно се срещат при възрастни хора с дискомфорт, само че могат да се появят и при младежи – изключително спортисти, танцьори или физически служащи – които излагат своите мускули и сухожилия на извънредно натоварване.

За разлика от заоблените краища на костите в здрави стави, по шиповете не се основава предпазен хрущялен пласт.

Те могат да причинят болежка и инфектиране. Когато такива костни израстъци се появят в прешлените на горната част на шията, болестта се назовава цервикален остеоартрит. Костните шипове могат да причинят ишиас.

Много неприятно събитие са костните шипове в крайници, които предизвикват болежка и парене.

Народен лек за шипове в петата:

Парче лимон се поръсва със смляно кафе, ползва се към петата всяка вечер и се спи с него.

Конвенционална медицина
Вашият доктор евентуално ще предпише аспирин, ибупрофен или някакво друго противовъзпалително обезболяващо средство. За да се ограничи придвижването и да се понижи налягането на прищипания нерв, може да се наложи да носите ортопедичен колан към врата или гръбначния дирек.

Само при по-тежки случаи е належащо хирургично премахване на костните шипове, само че даже и това е краткотрайно решение тъй като шиповете могат още веднъж да израснат.

Ако шиповете се намират в стъпалото, което носи тежестта на тялото, лекарят може да предложи слагането на възглавничка за обувката с дупка, направена тъкмо под шипа, с цел да се понижи притискането.

Започнете да вършиме леки извършения за цялото тяло като вървене, колоездене, плуване и тенис.

Намалете непотребните килограми.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР