Народно читалище Никола Йонков Вапцаров - 1873“ в Тутракан в

...
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров - 1873“ в Тутракан в
Коментари Харесай

В Тутракан ще развиват кулинарния туризъм

Народно читалище „ Никола Йонков Вапцаров - 1873 “ в Тутракан в партньорство с локалния архитектурен комплекс „ Рибарска махала “ започнаха дейностите по план „ Вкусни истории в Крайдунавска Добруджа “, оповестиха от читалището.

Целта на плана е да се обогати туристическото предложение в региона посредством основаване на нов тип туристически артикул, обвързван с локалните кулинарни обичаи, песенния фолклор и обичайното облекло, следвайки актуалните трендове в културния туризъм.

Освен да посетят културно-исторически забележителности в района, гостите на Тутракан, ще могат да готвят дружно с домакините по достоверни предписания, да чуят историята на града от локални самодейци, да следят по какъв начин се е мелела царевицата, по какъв начин са се плели дългите риболовен мрежи, по какъв начин са се обличали жителите на рибарската махала и какви песни са се пеели от дамите.

Чрез разпространение на кулинарния маршрут участващите сътрудници се надяват да усилят потенциала си за посрещане на туристически групи и да генерират средства за обичайните действия, които правят.

Проектът е финансиран от фондация " Америка за България ". Той е на стойност 25 464 лева, като забележителна част от  средствата са планувани за закупуване на инвентар, създаване на обичайни съоръжения за достоверно подготвяне на ястия и помещение за приемане на гостите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР