Народният събор в пловдивския парк „Лаута е нагледен урок по

...
Народният събор в пловдивския парк „Лаута е нагледен урок по
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри фолклорния събор в пловдивския парк "Лаута"

Народният събор в пловдивския парк „ Лаута " е прегледен урок по родолюбие и лоялност към нашите обичаи и традиции, означи при откриването на фолклорния фестивал ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Днес Пловдив е сцена на дарования от цяла България, пъстра рогозка от гласове, мелодии, стъпки и шевици, въртележка от звуци и придвижвания, звън на родопски чанове, кукерски маски, обреди, наричания, занаяти, съобщи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че тази палитра от багри и ритми не може да остави никого безучастен, тъй като тя е в кръвта ни, тъй като тя ни сплотява и ни държи.

Председателят на Народното събрание означи, че нашият фолклор, събиран през вековете и излъчен от потомство на потомство, е съхранил народа ни в най-смутните исторически времена. От този избистрен бунар народът ни е черпил мощ, религия и ентусиазъм, уточни Цвета Караянчева и добави, че и през днешния ден той ни избавя от тъгата, от унинието, от съмненията дали сме почтени за предците си.

Цвета Караянчева поздрави кмета на регион „ Тракия " Костадин Димитров и уредниците на петия Народен събор в Пловдив и им благодари за напъните, които са вложили той да се организира, макар пандемичната конюнктура.

Фолклорният фестивал „ Народен събор Пловдив " е значима част от културния календар на общината. Всяка година повече от 30 000 души следят богата му стратегия, която се показва на три подиуми навън в парк „ Лаута ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР