Народният представител Вера Димитрова и общинският съветник Валери Сираков от

...
Народният представител Вера Димитрова и общинският съветник Валери Сираков от
Коментари Харесай

“Възраждане” - Видин: Има съмнения, че хиляди пият отровна вода

Народният представител Вера Димитрова и общинският консултант Валери Сираков от " Възраждане " дадоха конференция, във връзка със подозренията за нездравословна и канцерогенна вода, течаща от водопровод, свързващ четирите общини Белоградчик, Димово, Чупрене и Ружинци и непригодността ѝ за питейни потребности, за каквито се употребява.

Вера Димитрова уточни, че за казуса са алармирали жители, а тя в качеството си на депутат, определен от 5-ти МИР Видин е направила среща с шефа на ВиК Видин, с цел да откри позволение на проблема, както и е изискала информация от министъра на районното развиване и благоустройството. на Парламентарен надзор.

Като резултат от множеството извършени срещи и диалози Димитрова съобщи, че решението на проблема е построяването на нов водопровод, а планът е на стойност към 20 милиона лв..

" Хората заслужават да пият прясна и чиста вода, само че минавайки през етернитовите тръби, има основателни терзания да се смята, че тя става негодна, тъй като е доста евентуално да се отделят токсични химични детайли. Спешната замяна би трябвало да се одобри доста съществено - би трябвало да се изготвят планове по европейски стандарт, само че не трябва да има закъснение. Проблемът с водата във Видин е значителен - когато основният тръбопровод стигне до резервоарите, там също няма пречиствателни станции и водопроводите е евентуално да засмукват тиня, което в допълнение утежнява качеството на питейната вода ", съобщи националният представител от " Възраждане ", Вера Димитрова.

Загубите на вода и разноските по тръбопровода водят и до в допълнение нарастване на цените на водата, а на въпроса, от кое място ще пристигна финансирането на плана, от " Възраждане " показаха опцията финансирането за осъществяването на плана да се заложи от Министерството на финансите в бюджета за идната година, защото става въпрос за най-важното нещо - човешкото здраве.

" Тези канцерогенни субстанции, в случай че попаднат във водата - биха могли да доведат до ракови болести. Знаете, че в днешно време има взрив на този вид болести и тези субстанции се отсрочват в тялото и след това доста мъчно се изхвърлят от организма ", разяснява още Димитрова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР