Народният представител пусна запис от големите протести през 2020 г.,

...
Народният представител пусна запис от големите протести през 2020 г.,
Коментари Харесай

Дебатът в парламента загрубя, ето какви словесни шамари отнесе Явор Божанков от ПП-ДБ

Народният представител пусна запис от огромните митинги през 2020 година, на който Божанков енергично приказва срещу ГЕРБ, с който в този момент ръководи

„ Острието ” на ПП-ДБ Явор Божанков, който влезе политиката посредством на БСП, днес буквално беше „ сплескан ” от трибуната на Народното събрание първо от Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, а по-късно и от Цончо Ганев от " Възраждане ". За старт го " подхвана "  Станислав Балабанов, на който пригласяше Тошко Йорданов, а най-после го приключи Цончо Ганев с изказвания за секс компромат. Това, което последва, може да се оприличи единствено с „ рап борба ”, при която единият от музикантите няма какво повече да каже.

Ето го и цялото изявление:

„ Е, господин ръководител, благодаря ви. 2020 година беше време на митинги, гражданска сила, цялостни площади. Срещу кого? Срещу един човек тук в залата и против модела на ръководство в последните години. Толкова младежи на площада, бяха всеки ден в продължение на не знам какъв брой, една година съвсем, с концепцията в действителност за смяна и за смяна на модела.

И преждеговорещия (Явор Божанков) и той беше на площада. Я да забележим какво споделя през 2020 година той! (пуска запис от телефона си на микрофона от трибуната, бел.а.)

„ Това ръководство и тая страна не заслужава ден повече да продължат да ръководят. Нужни са огромни промени. Смятам, че всички, с общи старания от през днешния ден нататък можем да ги създадем. Защото е ясно, че по този начин не можем да продължим ”.

Е, та, господин ръководител, правилно, по този начин не можеше да продължава. И по тази причина хората стачкуваха, и въпросният беше на площада, и той протестираше. Преди малко ни назова „ властелини на референдумите ”. Спомням си във Велико Търново, в препълнената зала със студенти той лазеше на колене и се молеше да е част от референдума на господин Слави Трифонов и нашия екип. Не му се получи тогава и за благополучие не му се е получило. Защото видяхме по какъв начин политическата му кариера мина в последните години. И в този момент господин Божанков, къде си, че не те виждам. Да, видях те.

С голям кеф те следя по какъв начин се гърчиш в отбрана на модела на ръководство. Не в отбрана на някой претендент. Не в отбрана на Десислава Атанасова. Гърчиш се в отбрана на модела на ръководство „ ГЕРБ ”. А, нещо се промени въпреки всичко - ти към този момент гласуваш за него. Благодаря ти ”

Не последва смислена реакция от Божанков, който на процедура нямаше какво да каже. „ Г-н Балабанов очевидно в действителност е вдигнал температура ”, опита да излезе от обстановка той. Но действително последва още по-голям удар. Този път от Тошко Йорданов, който се качи на трибуната.

„ Знаете ли, че братовчед му е зам.-кмет по финансите в община Горна Оряховица? Колко публични поръчки през бюджета е спечелила Общината след 5 декември 2023 година - откакто братовчед му е станал кмет? ”, попита той. Въпросният зам.-кмет е разказан по следния метод - 32-годишният Даниел Божанков е финансист и бизнесмен от Горна Оряховица. Любопитно е, че кмет на община Горна Оряховица стана Николай Рашков, повдигнат от ГЕРБ. Изглежда „ сглобката ” е съединена вярно.

Вижте още във видеото:



Ето какво сподели и след това от трибуната на Народно събрание Цончо Ганев от " Възраждане ", с което дебатът напълно загрубя:

" Лицето Божанков не стопира да заплашва мен и фамилията ми. Вместо да разяснява фамилията ми, лицето Божанков да излезе и да разяснява видео записите на гей оргии, в които взе участие и той ", разгласи разпалено Ганев. В този сюблимен миг обаче зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова му спря микрофона, а мотивът да изрече тези изказвания от трибуната бе репликата на Божанков: " Цончо Ганев очевидно има опит с имотните покупко-продажби. Говоря за жилището на сина му, Силвестър май се споделяше. Всички знаем по какъв начин е платен този апартамент и господин Ганев има опит в тези далавери ", съобщи Божанков. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР